U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Prof. Dr. Ir. Nicole van Dam benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van BEJO Finance BV.

We feliciteren Prof. Dr. Ir. Nicole van Dam met haar benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van BEJO Finance BV.

Nicole van Dam is in april 2020 benoemd. Vanwege de Coronacrisis heeft zij eerst begin juli 2020 haar eerste introductiedagen als lid van de RvC bij BEJO in Warmenhuizen gekregen.

BEJO is ontstaan door een fusie in 1978 van twee Noord-Hollandse zaadbedrijven van de families Beemsterboer en Jong. BEJO is een toonaangevende specialist in veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden. Het familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche verkoopt de groentezaden in meer dan 100 landen via het wereldwijde netwerk van BEJO-ondernemingen en distributeurs. Bij het bedrijf werken 1.700 medewerkers.

Nicole van Dam studeerde na haar Gymnasium biologie in Wageningen. Zij koos zeer bewust de planten richting. Zij raakte geboeid door resistentie van planten bij insecten interactie. In groter verband is haar interesse en werkgebied de wereldvoedselvoorziening.

Nicole heeft zich ontwikkeld als researcher (broccoli en kool) en zij is een echte wetenschapper. Tussen 1997 en 2000 werkte zij in Jena aan het Max Planck Instituut. Daar richtte zij zich op hoe planten zich staande houden. Daarna werkte zij aan het Instituut voor Ecologie van NOW en aan het Instituut voor Waterresearch van de Radboud Universiteit. Zij was daar hoogleraar tot 2019. Sinds 2014 is Nicole Head Research Group Molecular Interaction Ecology aan het German Center for Integrative Biodiversity Research (IDiv) in Leipzig. Zij is hoogleraar aan de Friedrich Schiller Universit├Ąt in Jena

Wij feliciteren Nicole en BEJO van harte en wensen hen een vruchtbare en plezierige samenwerking toe.

Nicole van Dam
Nicole van Dam (foto: Stefan Bernhardt)