U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Johan Remkes benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen

Wij feliciteren Johan RemkesĀ  met zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Johan Remkes wordt met ingang van 1 september 2020 benoemd tot voorzitter. Hij volgt Tjibbe Joustra op die deze rol 8 jaar heeft vervuld.

Johan Remkes heeft een rijke bestuurlijke achtergrond en was tot eind juni 2020 Waarnemend Burgemeester van de Gemeente Den Haag. Hij was daarnaast voorzitter van de Staatscommissie Parlementair Stelsel en van het Adviescollege Stikstofproblematiek. Hij is tevens een ervaren toezichthouder.

Johan heeft een sterke binding met Groningen. Hij is in de provincie geboren en heeft er zijn eerste stappen gezet in de politiek. Hij was Minister van Binnenlandse Zaken en Commissaris van de Koning(in) in Noord Holland. Wat hem aanspreekt is het speelveld waarin de RUGĀ  opereert zowel wetenschappelijk als maatschappelijk en de uitdagingen waarvoor deze staat. De RUG kan gebruik maken van zijn grote, succesvolle ervaring als voorzitter in complexe omgevingen.

 

Wij feliciteren Johan en de RUG van harte en wensen hen een vruchtbare en plezierige samenwerking toe.

 

Joham Remkes
Johan Remkes (Foto: Martijn Beekman/gemeente Den Haag)