U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Rob van Wingerden benoemd tot President Commissaris bij Jumbo Maritime

Jumbo Maritime is een onderneming  actief in heavy lift shipping en off shore transport en installation, opgericht in 1968 door Hans Gerhard Kahn. De onderneming met hoofdkantoor in Schiedam is 50/50 in handen van twee families.

Bij de onderneming, die een dertigtal grote heavy lift schepen telt (tot 3000 ton lift vermogen), werken ca. 300 mensen en de omzet bedraagt rond € 300 miljoen. Een commerciële joint venture is opgericht met SAL Heavy Lift in Duitsland. Beide ondernemingen behouden hun zelfstandigheid en eigen merken maar zij bundelen hun commerciële activiteiten in gezamenlijke kantoren in meer dan 20 landen rond de wereld.

Rob van Wingerden
Rob van Wingerden

Rob van Wingerden studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en haalde cum laude zijn MBA aan de Twente School of Management. Tot begin 2020 was Rob CEO van Koninklijke BAM Groep, bij welk bedrijf (en voorgangers daarvan zoals HAM en HBG Groep) hij werkzaam is geweest sinds 1988. Sinds begin 2021 is Rob Strategisch adviseur en lid van het management van de Nationaal Coördinator Groningen, benoemd door de Minister van Binnenlandse Zaken. Deze organisatie is ingesteld om de aardbevingsschade af te wikkelen. Naast enkele andere adviesfuncties is Rob commissaris bij Koninklijke Saan.

Rob van Wingerden is in deze functie de opvolger van Rik van Slingelandt die is afgetreden wegens het voltooien van zijn termijn. Wij feliciteren Rob en Jumbo Maritime met deze benoeming en wij wensen hen een goede samenwerking en veel succes.