U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Twee benoemingen in de Raad van Commissarissen van BEJO Finance BV

We feliciteren de heer Ko Remijnse en drs. André van Troost MSc met hun benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van BEJO Finance BV.

 BEJO is ontstaan door een fusie in 1978 van twee Noord-Hollandse zaadbedrijven van de families Beemsterboer en Jong. BEJO is een toonaangevende specialist in veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden. Het familiebedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche en verkoopt de groentezaden in meer dan 100 landen via het wereldwijde netwerk van BEJO-ondernemingen en distributeurs. Bij het bedrijf werken 1.900 medewerkers.

Ko Remijnse was tot 2016 CEO bij Nunhems, een internationaal opererend groentezadenbedrijf (vanaf 2002 Bayer Vegetable Seeds, thans onderdeel van BASF) en heeft ruime toezichthoudende ervaring bij onder andere de Rabo Bank en als voorzitter van de RvC van Florensis. Hij is tevens  commissaris bij Jensen Seeds.

Ko Remijnse
Ko Remijnse

André van Troost is CEO bij Lely en heeft daarvoor gewerkt bij Procter & Gamble en Nutricia/Danone. Lely is een internationaal bedrijf in de landbouwindustrie gespecialiseerd in de productie en service, verkoop en marketing van zuivelrobots die worden geleverd aan zuivelproducenten, boeren, dealers en franchisees die actief zijn in de zuivelproductie. Het bedrijf heeft 1.600 medewerkers en is actief in 45 landen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatiekracht.

Andre van Troost
André van Troost

De benoemingen volgen op de uitbreiding van de Raad van Commissarissen met een vierde lid in 2020, Nicole van Dam (zie eerder bericht). Eind 2021 zal de heer Nico Koomen aftreden wegens het voltooien van zijn termijnen. Met de benoemingen van Ko Remijnse en André van Troost wordt in deze vacature voorzien terwijl de Raad van Commissarissen tegelijkertijd wordt uitgebreid met een vijfde lid, zoals eerder in 2019 was voorzien.

Wij feliciteren BEJO, Ko en André van harte met deze benoemingen en wij wensen hen een vruchtbare en plezierige samenwerking toe.