U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Twee Non Executive Directors voorgedragen voor benoeming bij PRYME BV

We feliciteren de heren Henning Jensen en Michiel Kool met de voordracht voor hun benoeming tot Non Executive Director bij PRYME BV.

PRYME BV is een innovatief cleantech bedrijf dat zich richt op de verwerking op industriële schaal door chemische recycling van waste plastic tot waardevolle olieproducten. Het is een start up die sinds februari 2021 is genoteerd op de Oslo Euronext Growth Exchange. Op dit moment wordt de eerste fabriek gebouwd in de haven van Rotterdam. Deze zal in de loop van 2022 operationeel zijn. Vervolgens zal een megaplant worden gebouwd en staat een uitrol van een aantal fabrieken in Europa gepland. (www.pryme-cleantech.com)

 

Henning Jensen, geboren in Parijs, heeft de Noorse nationaliteit en is thans woonachtig in Zürich, Zwitserland. Henning startte zijn carrière als professor in Finance en Accounting in San Francisco. Hij vervolgde zijn carrière in Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Zwitserland in Business Development, als Finance Director en later als COO en CEO in achtereenvolgens General Motors/Delphi, Tyco Electronics, RHI, Kistefos (Noors family office) en laatstelijk Kongsberg Automotive tot zijn pensioen per eind 2020. Henning heeft een brede ervaring en bekleedde meer dan 15 Non Executive Director posities, zowel in de  private sector als bij beursgenoteerde ondernemingen.

Henning E Jensen
Henning E Jensen

 

Michiel Kool is afgestudeerd als petroleum ingenieur aan de TU Delft en heeft zijn gehele carrière doorlopen bij Shell waar hij begin 2020 met pensioen ging. Michiel heeft verschillende rollen vervuld en gewerkt in een groot aantal landen in de divisies  Downstream, Upstream, Integrated Gas, Projects and Technology en op Corporate niveau. De laatste 16 jaar was hij Senior Executive, rapporterend aan de Executive Board en hij was o.a. Executive VP Azië en Chairman Qatar. Zijn laatste functie was VP Strategy and Portfolio Shell International.

Michiel Kool
Michiel Kool (foto Henriette Guest)

 

Henning Jensen en Michiel Kool vormen een waardevolle aanvulling van de Board van PRYME BV en zullen met hun kennis en ervaring kunnen bijdragen aan het verder vormgeven van PRYME’s ontwikkeling, groei en governance.

In september 2021 zijn deze benoemingen bekrachtigd in een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering.

Wij feliciteren PRYME, Henning en Michiel van harte met deze voorgenomen benoeming en wij wensen ze een vruchtbare en plezierige samenwerking toe.