U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Bert van der Wijk

Bert van der Wijk

“De behoefte aan professionele begeleiding bij de zoektocht naar geschikte commissarissen en toezichthouders groeit. Het is voor mij iedere keer een uitdaging om de juiste match te vinden.”

Bert van der Wijk is jurist (Rijksuniversiteit Groningen). Hij begon zijn loopbaan bij (Reed) Elsevier, was een aantal jaren werkzaam in het buitenlands bedrijf van ABN AMRO bank. Bij Ford Nederland vervulde hij diverse managementfuncties.

Daarna richtte hij BJW Executive Search op dat was aangesloten bij een internationaal netwerk van executive search bureaus, Signium International, het vroegere Ward Howell. Bert heeft 5 jaar deel uitgemaakt van de Board of Directors en was in de Board verantwoordelijk voor het aantrekken van new member firms.
In de loop der jaren heeft hij senior management en bestuursfuncties in uiteenlopende sectoren ingevuld, zowel in de profit als in de not-for-profit. Daarin heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd, dat met zorg wordt onderhouden.

Vanaf 2013 richt hij zich op het invullen van toezichthoudende functies in de profit en not-for-profit en het begeleiden van zelfevaluaties.

Van 2013 tot medio 2020 was hij tevens als Executive Coach verbonden aan Quist Executive Coaches te Amsterdam waar hij cliënten heeft begeleid op het gebied van Career Switch Coaching en Executive Coaching . Thans is hij naast Commissarissensearch  ook actief als zelfstandig executive coach.

Van 2009 tot 2015 was hij Bestuurslid van de Stichting Ubbo Emmius Fonds (fondsenwerving voor de Rijksuniversiteit Groningen)

Bert heeft de Nijenrode Commissarissen Cyclus gevolgd.