U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Floris Recourt

Floris Recourt

“Toezicht is meer dan controleren. Je bent ook sparringpartner en werkgever en bent derhalve in dialoog met het Bestuur. De Commissaris en Toezichthouder grijpt in als de situatie daarom vraagt, zonder op de stoel van de bestuurder te gaan zitten. Met andere woorden: Op afstand als het kan en ingrijpen als het moet."

Floris Recourt is jurist (Universiteit van Amsterdam) en hij heeft een Certificaat Europese Studies behaald in Genève. Na zijn studie heeft hij gewerkt als assistent van Prof. Mr. P.A. Blaisse en hem bijgestaan bij zijn grote aantal commissariaten.
Daarnaast was Floris tevens advocaat bij Stibbe in Amsterdam. Vervolgens stapte hij over naar Executive search. Hij was partner bij Egon Zehnder Internationaal.

Hier was hij verantwoordelijk voor tientallen opdrachten op het niveau van Directie, Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen/Raad van Toezicht.

Daarnaast heeft Floris een groot aantal Management Appraisals uitgevoerd, vaak in samenwerking met internationale collega’s. Hij was mede verantwoordelijk voor de interne opleiding op dit gebied binnen Egon Zehnder wereldwijd. In de eerste jaren van de Nijenrode Commissarissen Cyclus, begeleidde Floris werkgroepen over selectie van commissarissen. De afgelopen jaren was hij assessor bij het Register van Certified Board Members, RCBM.

Sedert 2003 is Floris adviseur van Directies en Raden van Commissarissen en sinds 2013 als partner verbonden aan Commissarissensearch. Tot 2018 was hij tevens als Executive Coach verbonden aan Quist Executive Coaches te Amsterdam waar hij een groot aantal cliënten heeft begeleid op het gebied van Career Switch Coaching en Executive Coaching. Thans is hij naast Commissarissensearch ook actief als zelfstandig executive coach. Hij maakt tevens deel uit van het Evaluatorennetwerk van de NVTZ.